Noutăţi

Poposim la Timisoara!
Vineri , 24 noiembrie 2017, am avut prima intalnire cu pacientii timisoreni cu BII sau veniti din imprejurimi ( Arad, Lugos, Caras Severin). Intr-o atmosfera destinsa, am incercat sa ne cunoastem si sa punem bazele primului grup de suport al pacientilor cu boli inflamatorii intestinale din partea de vest a tarii .

Mai mult >>

Inaugurarea celui de-al doilea Centru dedicat pacientilor cu boli inflamatorii intestinale –  in cadrul Institutului Regional de Gastroenterologie-Hepatologie „Prof. Dr. Octavian Fodor”,  Cluj-Napoca , 10 octombrie 2017

Luna trecuta asociatia ASPIIR  a continuat initiativa inceputa in luna mai in Bucuresti, privind recunoașterea şi implementarea in Romania a criteriilor pentru centrele dedicate pacienților cu boli inflamatorii intestinale.

Mai mult >>

Vom fi gazdele si organizatorii Adunarii Generale a asociatiilor de pacienti cu BII din Europa in 2018, la Bucuresti!
In urma cu putin timp, in cadrul GA EFCCA din Varsovia, 26 – 28 mai, am obtinut votul ca ASPIIR Romania sa fie gazda si organizatorul Adunarii generale EFCCA

Mai mult >>

ECCO National Representatives Meeting / Vienna, 9 decembrie 2016
Intâlnirea ECCO – EFCCA a avut ca scop facilitarea crearii de rețele între colegi și dezvoltarea de inițiative  ECCO, în colaborare cu țările membre ale ECCO și organizațiile de pacienți din EFCCA.

Mai mult >>

Stakeholder Event on Biosimilar Medicinal Products, 20 iunie – Bruxelles
Intalnirea organizata de Comisia Europeana (Directorate-General for Internal Market, Industry, Entrepreneurshipand SMEs) in 20 iunie, Bruxelles, in stransa colaborare cu asociatii de pacienti si medici din Europa

Mai mult >>

19 Mai – Ziua Internationala a luptei impotriva Bolilor Inflamatorii Intestinale
La nivel mondial, cinci milioane de oameni sufera de boala Crohn și colita ulcerativă, afectiuni cunoscute ca boli inflamatorii intestinale ( BII sau IBD).

Mai mult >>

Workshop despre Accesul la medicamentele Biosimilare şi Asimilarea acestora, Comisia Europeană, 6 octombrie 2015, Bruxelles
Pe data de 6 octombrie 2015, ASPIIR a participat la acest workshop organizat de Comisia Europeană şi a oferit informaţii despre situaţia actuală în România.

Mai mult >>

3 Octombrie 2015 – Ziua Internaţională a Stomizaţilor / World Ostomy Day

Anul acesta , sloganul sub care s-au desfasurat activitătile menite să marcheze Ziua Internaţională a stomizatilor, este “ Multe poveşti, o singură voce”.

Mai mult >>

„Accesul la și utilizarea de biosimilare” – Workshop în colaborare cu Comisia Europeană (DG Growth)

EFCCA ne-a prezentat în timpul recentei Adunari Generale EFCCA, din mai 2015, Bruxelles, o propunere de cooperare între EFCCA și Comisia Europeană pentru a organizara impreuna un atelier de lucru privind „Accesul la și utilizarea de biosimilare”

Mai mult >>

GHIDUL ECCO – EFCCA  pentru pacientii cu Boli Inflamatorii Intestinale

Gratie interesului pentru pacientii cu BII ,dezvoltat din ce in ce mai mult de catre ECCO                ( Federatia Europeana pentru Crohn si Colita, organizatia europeana a medicilor gastroenterologi) a fost demarat proiectul ECCO – EFCCA Patient Guidelines.

Mai mult >>

29 – 30  mai 2015, Bruxelles
Adunarea Generala  EFCCA 

Anul acesta European Federation of Crohn’s and Colitis Associations ( EFCCA) se va reuni la Bruxelles in perioada 29 – 30 mai. In cadrul acestei Adunarii Generale anuale , organizatiile isi vor prezenta activitatile din ultimul an, planurile pentru viitor, sectiunea de tineri EFCCA Youth Group va lansa propunerile privind activitatile tinerilor cu IBD.
Mai mult >>

World IBD Day 2015
Running to raise awareness

Ziua Internaţională a luptei impotriva Bolilor Inflamatorii Intestinale se apropie ( 19 mai) si toate asociaţiile se pregatesc să marcheze acest moment în diferite moduri. Noi ne pregătim să participăm la Half Marathon-ul din Bruxelles, in scopul creşterii conştientizării asupra bolii Crohn si a Colitei Ulcerative, cunoscute si denumite comun, boli inflamatorii intestinale ( BII) sau Inflammatory Bowel Diseases ( IBD) şi care afectează peste 3 milioane de oameni din Europa.
Mai mult >>