Evenimente si campanii

Workshop-ul  Biologics & Biosimilars Patient Access & Advocacy Warsaw/ 15 – 16 Septembrie 2017

Luna trecuta, am fost invitati de catre GAfPA – Alianta Globala pentru Accesul Pacientilor (USA) la workshop-ul privind advocacy si  metodele pe care noi, organizatiile, pacientii, trebuie sa le abordam; pentru a creste vizibilitatea, oportunitatile de advocacy pe langa factorii de decizie, in scopul imbunatatirii calitatii vietii pacientilor.

Mai mult >>

Simpozionul National de Boli Inflamatorii Cronice Intestinale,  28 – 30 septembrie, Bucuresti.

În fiecare an, în luna septembrie, are loc simpozionul national de boli inflamatorii cronice intestinale, organizat de Clubul Român pentru Boala Crohn si Colita Ulcerativă (http://www.rccc.ro) , reunind medici gastroenterologi din intreaga tară.

Mai mult >>

Ziua Internationala a luptei impotriva Bolilor Inflamatorii Intestinale , 19 mai 2017
Dezbaterea ​„Recunoașterea şi implementarea criteriilor pentru centrele dedicate pacienților cu boli inflamatorii intestinale” – Amfiteatrul Institutului Clinic Fundeni Bucuresti

C​a in fiecare an, in luna mai , marcam Ziua Internationala a luptei impotriva Bolilor Inflamatorii Intestinale.
Mai mult >>

Stakeholder Workshop on Biosimilar Medicinal Products 

Comisia Europeană (Direcția Generală pentru Piața Internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri) ne-a invitat la Workshop-ul factorilor interesati privind produsele medicamentoase biosimilare; workshop care a avut loc vineri, 5 mai 2017, la Bruxelles.
Mai mult >>

Parlamentul European – Conferinta pe tema sigurantei pacientilor , 15 noiembrie 2016, Bruxelles

În urmă cu două săptamani a avut loc Conferința  „  Patient Advocacy & Safety” organizată de GafPA ( Global Alliance for Patient Access ) și EFCCA ( European Federation of Crohn”s & Colitis Associations), la Parlamentul European, Bruxelles, 15 noiembrie
Mai mult >>

ASPIIR la Maratonul 20 km Bruxelles, 29 mai 2016

Si anul acesta am fost prezenti la  Marathonul de 20 km din Bruxelles, intregind echipa EFCCA !
Mai mult >>

Adunarea Generala EFCCA 2016 

In perioada 27-28 mai 2016, toate asociatiile membre EFCCA s-au reunit la Bruxelles in cadrul Adunarii generale anuale, unde au fost prezentate rapoartele de activitate pentru 2015
Mai mult >>

„Imbunatatirea calitatii vietii persoanelor cu boli inflamatorii intestinale” – IBD Day 2016

Am completat evenimentele dedicate Zilei Internationale a  luptei impotriva BII, cu o dezbatere a ASPIIR, în parteneriat cu Comisia pentru  Sănătate si Familie din Camera Deputaților,  o dezbatere, la care au participat medici, oficiali, pacienți, reprezentanți ai asociațiilor de pacienți și mass media.
Mai mult >>

19 Mai – Ziua Internationala a luptei impotriva Bolilor Inflamatorii Intestinale

Ne-am alaturat campaniei globale World IBD Day 2016 si am iluminat Palatul Parlamentului in violet in seara de 19 mai, pentru a atrage atentia asupra bolilor inflamatorii intestinale si a contribui la cresterea gradului de constientizare a poverii acestor afectiuni. O proiectie laser pe fatada cladirii a transmis mesajul ” Impreuna impotriva Bolilor Inflamatorii Intestinale/ www.aspiir.ro
Mai mult >>

Advocacy workshop on patient safety
a avut loc in Barcelona in perioada 4 – 6 februarie 2016.

Acest workshop a fost organizat de EFCCA in parteneriat cu GAfPA, the International Network of Physicians & Advocates for Patient Access, in scopul de creste gradul de constientizare printre comunitatile de pacienti, privind aspectele legate de trataemntul biologic si biosimilar.
Mai mult >>

Împreuna pentru cei cu o altfel de existenţă

În perioada 14 – 17 octombrie 2015, Palatul Parlamentului a găzduit Conferinţa Naţională de Chirurgie, in paralel cu Congresul Naţional de Coloproctologie.
Tema Congresului de Coloproctologie a fost: cancerul de colon şi stoma digestivă.
Mai mult >>

ILCO Austria a sarbatorit 40 de ani de activitate/ 12 – 13 mai 2015 , Viena

Este din ce in ce mai recunscuta importanta si necesitatea organizatiilor de pacienti, a grupurilor de suport pentru persoanele cu boli cronice sau dizabilitati.
Mai mult >>

31 mai 2015 – MARATON 20 km / BRUXELLES – 40.000 de maratonisti

Maratonul de 20 km din Bruxelles, devenit deja tradiţie, s-a desfasurat anul acesta in data de 31 mai, sub patronajul Comisiei Europene, Parlamentului European şi al Consiliului Europei.
Mai mult >>

ASPIIR – membru oficial EFCCA
Adunarea Generala a Federatiei Europene a Asociatiilor de pacienti cu Crohn si Colita Ulcerativa (EFCCA) , 29-30 mai 2015, Bruxelles

Anul acesta Adunarea Generala EFCCA s-a desfasurat in Bruxelles, cu participarea a peste 70 de reprezentanti ai reprezentantilor organizatiilor de pacienti din toate tarile membre si a avut pe ordinea de zi cateva puncte foarte nsemnate:
Mai mult >>

Ljubljana , SLOVENIA – Ziua internaţională a luptei împotriva Bolilor Inflamatorii Intestinale – mai 2015

În perioada 15 – 17 mai 2015, ASPIIR a participat la Campania ce a marcat ziua de 19 mai – ziua internatională luptei împotriva BII, desfaşurată la Ljubljana de către asociaţia partenera, KVCB Slovenia. .
Mai mult >>

19 mai – Ziua Internaţionala a luptei împotriva Bolilor Inflamatorii Intestinale

Anul acesta, peste 40 de tari din intreaga lume si-au unit eforturile pentru a creste gradul de constientizare asupra bolii Crohn si Colitei ulcerative  si pentru a marca ziua de 19 mai, Ziua Internationala a luptei impotriva Bolilor Inflamatorii Intestinale.
Mai mult >>

„Perspective” la Calarasi , 19 martie 05 aprilie 2015

Ne-am propus să desfăşurăm această campanie in diferite oraşe din Romania, iar in luna martie am organizat un astfel de eveniment in Călăraşi, prezentând expoziţia  „Perspective – Arta, Inflamaţia si Eu”  Aceasta a fost găzduită în Sala de expoziţii a Muzeului Municipal Călăraşi şi a putut fi vizitată în perioada 19 martie – 05 aprilie 2015.
Mai mult >>

IBD Art Perspectives, septembrie 2014 

Initiativa Asociatiei A.S.P.I.I.R., IBD Art – Perspectives, a pus intr-o noua dimensiune intelegerea curenta a bolilor inflamatorii intestinale si impactul lor asupra pacientilor si societatii si s-a concretizat intr-o expozitie cu cincisprezece lucrari artistice: cincisprezece povesti ale pacientilor ce se confrunta cu o afectiune inflamatorie intestinala – cincisprezece artisti – expozitie prezentata la Crowne Plaza
Mai mult >>

IBD Day – 19 mai 2014

ASPIIR a marcat IBD Day 2014 prin doua actiuni:

– la nivel european – prin participarea in grupul EFCCA (European Fedeartion of Crohn’s and Ulcerative Colitis Associations) la Maratonul din 18 mai 2014, Bruxelles
– la nivel national – organizarea Campaniei de informare “Alege sa fii tu invingatorul!” 19 – 21 mai, Parcul Unirii – Bucuresti
Mai mult >>

EFFCA 2014 

In luna aprilie 2014 ASPIIR a participat la Adunarea Generala a European Federation of Crohn’s and Ulcerative Colitis Associations (EFCCA) Austria.
Mai mult >>